Uutiset-näyttösivun murupolku

EMA suosittelee ehdollista myyntilupaa Novavaxin koronarokotteelle

20.12.2021

Euroopan lääkevirasto EMA on suositellut ehdollisen myyntiluvan myöntämistä Novavaxin Nuvaxovid COVID-19-rokotteelle. Rokote on tarkoitettu koronavirustaudin (COVID-19) estämiseksi yli 18-vuotiailla. EMAn suosituksen jälkeen Euroopan komissio tekee lopullisen päätöksen ehdollisesta myyntiluvasta.

Nuvaxovid-rokote on perinteistä teknologiaa hyödyntävä proteiinirokote, joka sisältää virukselle ominaisen proteiinin palasia. Rokote annetaan kahtena injektiona käsivarteen kolmen viikon välein.

Kliinisissä tutkimuksissa Nuvaxovid-rokote saavutti noin 90 % tehon COVID-19-tautia vastaan. Tutkimusten aikana kiertävinä viruksina olivat alkuperäisen SARS-CoV2-viruksen lisäksi alfa- ja beta- variantit. Rokotteen tehosta muun muassa Omikron-varianttia vastaan ei ole käytettävissä vielä tietoa.

Yleisimpiä rokotteen haittavaikutuksia olivat rokotuskohdan kipu, väsymys, lihaskivut, päänsärky ja pahoinvointi. Haittavaikutukset olivat lieviä tai kohtalaisia ja paranivat muutaman päivän kuluessa rokotuksesta.

Myyntiluvanhaltija ja lääkeviranomaiset seuraavat rokotteen turvallisuutta myös rokotteen käyttöönoton jälkeen.

Lue lisää

Euroopan lääkeviraston uutinen 20.12.2021

EMA on vastaanottanut Novavaxin koronarokotteen myyntilupahakemuksen (17.11.2021)

Lisätietoja antaa

  • Jukka Sallinen, yksikön päällikkö, p. 029 522 3410
  • Marjo-Riitta Helle, yksikön päällikkö, p. 029 522 3320

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike