Lääkeaineiden yleisnimet (INN)

Lääkeaineiden yleisnimet (INN)

Maailman terveysjärjestön (WHO) ohjelma lääkeaineiden yleisnimien muodostamista varten on ollut toiminnassa jo yli 60 vuotta ja se on tuottanut noin 10900 lääkeaineiden suositeltua yleisnimeä (Recommended International Nonproprietary Names for Pharmaceutical Substances, INN). Näitä nimiä käytetään tavallisesti lääkevalmisteiden pakkausselosteissa, farmakopeoissa, lääkkeitä käsittelevässä kirjallisuudessa sekä tullinimikeluetteloissa.

Tämä kumulatiivinen luettelo sisältää kaikki WHO:n suosittelemat lääkeaineiden yleisnimet englanninkielisessä aakkosjärjestyksessä. Luettelon ensimmäisessä sarakkeessa on esitetty englanninkieliset nimet, toisessa sarakkeessa latinankieliset nimet ja kolmannessa sarakkeessa ovat vastaavat vahvistetut suomenkieliset nimet.

Luettelosta puuttuvat ruotsinkieliset nimet. Ne voi käydä tarkistamassa Ruotsin lääkeviranomaisen verkkosivuilta lääkehausta (Läkemedelsverket, Medicinal Products Agency, MPA), josta löytyvät lääkevalmisteissa käytettyjen aineiden nimet.

Luettelo päivitetään tarvittaessa tai kun WHO:lta on ilmestynyt uusi INN-luettelo lääkeaineiden suositelluista yleisnimistä. Viimeksi lisätyt nimet on korostettu sinisellä taustavärillä.

Lisätietoa

[email protected]