Tietoa sivustosta

Tietoa sivustosta

Palvelun sisältö

Fimea.fi on Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean verkkosivusto. Verkkopalvelu tuotetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Suomen- ja ruotsinkieliset sivustot ovat englanninkielisiä laajemmat.

Toiminnot

Haku

Sivuston haku on käytettävissä sivun ylätunnisteessa. Hakupalveluna on Google Site Search. Haut kohdistuvat oletusarvoisesti sivuston koko sisältöön: sivuihin, liitetiedostoihin ja yhteystietoihin.

Liitetiedostot

Verkkopalvelussa olevat liitetiedostot ovat pääosin pdf-tiedostoja. Niiden lukemiseen tarvitaan lukuohjelma, esimerkiksi Adobe Acrobat Reader. Ohjelman voi ladata ilmaiseksi Adoben verkkosivuilta.

RSS-palvelu

Ajankohtaissisältöjä voi seurata myös RSS-syötteenä.

Tekijänoikeudet ja vastuut

Verkkopalvelun sivuihin voi linkittää vapaasti ja tekstiä voi lainata, mutta lähde on ehdottomasti mainittava. Tietoa ei saa myydä edelleen tai käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Kuvien ja muun graafisen materiaalin käytöstä on sovittava erikseen Fimean kanssa.

Vastuuvapaus

Fimean tavoitteena on pitää verkkopalvelussaan olevat tiedot ajantasaisina ja virheettöminä. Pyrimme mahdollisimman nopeasti korjaamaan tietoomme tulleet virheet. Fimea ja fimea.fi-verkkotoimitus eivät kuitenkaan vastaa sivuston sisällön mahdollisten virheiden aiheuttamista kustannuksista tai vahingosta. Fimea ei takaa, että sivuja voidaan käyttää keskeytyksettä. Fimea ei ole vastuussa sellaisesta haitasta, joka johtuu teknisistä häiriöistä, eikä Fimea vastaa palveluun linkitettyjen verkkosivujen sisällöstä.

Henkilötietojen käsittely

Verkkopalvelu ei edellytä kirjautumista. Sivuston ylläpitämisessä noudatetaan henkilötietolakia, ja käyttäjistä ei muodosteta henkilörekistereitä.

Käytön seuranta (evästeet)

Verkkopalvelun käytöstä kerätään tilastollista tietoa, kuten kävijämäärät, ajankohta, suosituimmat sivut, selain ja käyttöjärjestelmä. Tilastollisten seurantatietojen keräämiseen käytetään evästeitä. Tietoja hyödynnetään verkkopalvelun kehittämisessä, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.

Tekninen toteutus

Fimea.fi on toteutettu Liferay EE 6.2 -julkaisujärjestelmällä. Käyttöliittymä on suunniteltu responsiiviseksi, se skaalautuu käyttäjän päätelaitteen mukaan. Sivujen ulkoasu on parhaimmillaan käytettäessä uusimpia selainversioita. Sivuston ulkoasua ja käyttöliittymää suunniteltaessa on huolehdittu esteettömyydestä niin, että sivusto noudattaa WCAG 2.0 -esteettömyysohjeiden tasoa AA.

Palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa Valamis Oy yhteistyössä Fimean kanssa. Käyttöliittymäsuunnittelusta ja visuaalisesta ilmeestä vastaa Valamis Oy.