Luokittelupäätöksiä

Luokittelupäätöksiä

Luokittelupäätöksiä aineista ja valmisteista

Oheisissa pdf-tiedostoissa on luokittelupäätöksiä vuodesta 2011 lähtien. Taulukoissa on ilmoitettu valmisteen kauppanimi, koostumus (luokittelupäätökseen vaikuttaneet aineosat ja niiden pitoisuudet vuorokausiannoksessa), käyttötarkoitus sekä luokittelupäätöksen päiväys. Taulukoissa on käytetty aineiden suomenkielisiä nimiä (esimerkiksi kamferi, glukosamiinisulfaatti) ja kasvien latinankielisiä nimiä (esimerkiksi Echinacea radix, Ginseng). Pdf -tiedostoissa ovat mukana päätökset ei lääkkeeksi ja lääkkeeksi luokitteluista.

Valmisteet luokitellaan aina yksi kerrallaan valmistekohtaisesti. Hakijan kannattaa varmistaa Fimeasta uusin linjaus ja valmistekohtainen luokittelu. Etenkin glukosaminiia, melatoniinia, laktuloosia sekä punariisiä sisältävien valmisteiden luokittelussa on tehty uusia linjauksia viime vuosina Fimean toimesta Suomessa.

Muuntohuumeet huumausainelain alaisiksi

Huomioitava liitteessä 1 A mainittujen aineiden valvonnan muutokset ainekohtaisesti:Valtioneuvoston asetus kuluttajamarkkinoilta kielletyistä psykoaktiivista aineista 1130/2014 annettiin 19. joulukuuta. Asetus tuli voimaan 20.12.2014.

Päivitetty 19.5.2023

Lue lisää/luokittelupäätöksiä