Perusrekisteri (XML)

Perusrekisteri XML

Lääkevalmisteiden perusrekisteri on Fimean ylläpitämä rekisteri myyntiluvallisista lääkkeistä, rekisteröinneistä ja määräaikaista erityislupavalmisteista. Rekisteri päivitetään joka yö automaattisena ajona.

Rekisteri on tarkoitettu pääasiassa lääkevalmisteiden hankinnoista, jakelusta ja myynnistä vastaaville organisaatioille ja lääkemääräyksiä tuottaville terveydenhuolto-organisaatioille.

Lääkevalmisteiden perusrekisteri sisältää lääkkeen tunniste-, luokittelu-, lääkeaine- ja pakkaustietojen lisäksi tarvittavat koodistot käännöksille. Rekisterissä ei ole apteekin hintatietoja eikä Kelan korvausehtoja.

Perusrekisteri on xml-muotoinen ja sille on xsd-muotoinen schema-tiedosto kenttäselityksineen.

Yksityiskohtainen perusrekisterin tietosisällön kuvaus (PDF)
Huom! Saatavuushäiriötiedot eivät vielä toistaiseksi tule XML:ään mukaan.

Rekisterin hyödyntäjällä tulee olla it-osaaminen tiedostojen jatkokäsittelemiseksi.

Tiedot siirtyvät Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen (Fimea) sisäisestä lääkevalmistetietokannasta XML-tiedostoon kerran vuorokaudessa. Fimea pyrkii tietosisällön oikeellisuuteen ja ajantasaisuuteen, mutta on mahdollista, että yksittäisiä virheitä saattaa esiintyä. Fimea ei vastaa, että verkossa suorakäytössä (online) oleva tieto on kattavaa, täydellistä, täsmällistä tai ajantasaista. Jos epäilet datassa olevan virheen, ota yhteyttä Fimeaan.

XML-Perusrekisteriä koskevat palautteet voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen markus.makela(a)fimea.fi