Lääkkeiden tilaaminen verkosta

Lääkkeiden internetkauppa

Miten voin tilata lääkkeitä suomalaisesta verkkoapteekista?

Monista suomalaisista apteekeista voit tilata lääkkeitä apteekkien verkkopalveluista. Verkkopalveluista voi ostaa sekä itsehoito- että reseptilääkkeitä.

Reseptilääkkeitä voi ostaa ainoastaan sähköisellä lääkemääräyksellä. Lailliset apteekkien verkkopalvelut eivät myy reseptilääkkeitä ilman reseptiä. Reseptilääkkeen ostamisen yhteydessä apteekki ottaa sinuun yhteyttä lääkkeen oikeasta ja turvallisesta käytöstä neuvomiseksi. Ostaessasi verkkopalvelusta itsehoitolääkettä sinulla on oltava mahdollisuus saada lääkeneuvontaa.

Apteekin verkkopalvelusta hankituilla lääkkeillä ei ole palautusoikeutta.

Miten varmistun, että suomalainen verkkoapteekki on laillinen?

Varmista verkkoapteekin sivuilta, että asioit laillisessa verkkoapteekissa. Tunnistat laillisen verkkoapteekin mm. sen verkkosivuilla olevasta tunnuksesta:

Laillisen verkkoapteekin tunnus

Klikkaamalla tunnusta sinun pitäisi päätyä Fimean verkkosivuilla olevaan luetteloon laillisista suomalaisista verkkoapteekeista. Varmista vielä, että verkkoapteekin internet-osoite on sama kuin Fimean luettelossa mainittu.

Älä hanki mitään lääkkeitä laittomista verkkoapteekeista.

Luettelo laillisista suomalaisista verkkoapteekeista löytyy Fimean sivuilta

Lääkkeitä ulkomaisista verkkoapteekeista?

Voit vastaanottaa lääkkeitä postitse Euroopan talousalueelta tietyin edellytyksin. Tutustu rajoituksiin lääkkeiden maahantuonnista. Euroopan talousalueen ulkopuolelta lähetettyjen lääkkeiden vastaanottaminen on kielletty.

Varmistu siitä, että asioit ainoastaan laillisen ulkomaisen verkkoapteekin kanssa. Laillisen verkkoapteekin tuntomerkkejä ovat esimerkiksi

  • yhteiseurooppalainen tunnus, jota klikkaamalla voit varmistaa laillisuuden verkkoapteekin sijaintimaan viranomaisen verkkosivuilta (lisätietoa englanniksi Euroopan lääkeviraston verkkosivuilla)
  • verkkosivuilla esitetyt kattavat ja yksityiskohtaiset yhteystiedot: laillinen verkkoapteekki ei piiloudu pelkän epämääräisen sähköpostiosoitteen tai yhteydenottolomakkeen taakse
  • kattavat ja asialliset toimitusehdot
  • vaatimus reseptistä reseptilääkkeen ostamiseksi
  • asialliset tiedot lääkkeistä ja asiallinen markkinointi

Linkit kansallisiin Euroopan talousalueen maiden verkkoapteekkirekistereihin on koottu Euroopan lääkeviraston verkkosivuille.

Lailliset verkkoapteekit toimivat oman maansa lainsäädännön perusteella. Tämän vuoksi esimerkiksi lääkkeiden toimittaminen on toimitusehdoissa saatettu rajata ainoastaan verkkopalvelun sijaintimaahan.

Älä hanki mitään lääkkeitä laittomista verkkopalveluista.