Uutiset-näyttösivun murupolku

EU:n kattava eläinlääkevalmisteiden tietokanta on avautunut 28.1.2022

28.1.2022

EU:n Eläinlääkeasetuksen (2019/6) edellyttämä ja kaikkien käyttöön tarkoitettu eläinlääkevalmisteiden tietokanta (Union Product Database, UPD) on avautunut. Tietokantaa ylläpitävät Euroopan lääkevirasto (EMA) ja kansalliset lääkevirastot.

Tietokanta tulee kattamaan kaikkien EU:ssa myyntiluvallisten eläinlääkkeiden perustiedot myyntilupaprosessista riippumatta ja eläinlääkkeiden saatavuustiedot eri jäsenvaltioissa. Tietokannasta löytyvät myös eläinlääkkeiden valmisteyhteenvedot ja pakkausselosteet. Hakuja voi tehdä vaikuttavan aineen, eläinlääkkeen nimen, eläinlajin ja antoreitin perusteella. Lisäksi hakuperusteena voi käyttää ATCvet koodia, saatavuutta, myyntiluvan tilaa ja myyntiluvan myöntämispäivämäärää tai aakkosellista hakua A-Z. Tietokantaa voi myös hyödyntää hoitovaihtoehtojen valinnassa vertaamalla tietoja.

Tietokannassa myyntiluvan haltijat hoitavat itse hallinnollisia prosesseja, mikä yksinkertaistaa ja sujuvoittaa niitä.

Ei-arviointia vaativia variaatioita ei voi hoitaa toistaiseksi tietokannassa, jollei variaation kohteena oleva Suomessa myyntiluvallinen valmiste löydy sieltä. Näissä tapauksissa pyydetään lähettämään sähköposti osoitteeseen [email protected], jotta Fimea voi välittömästi täydentää tietokantaa tämän osalta.

Julkistamishetkellä tietokantaan ei olla saatu tietoja kaikista EU:ssa hyväksytyistä yli 40 000 valmisteesta, mutta viranomaiset tekevät parhaansa saadakseen tiedot ajan tasalle.

Tutustu tietokantaan

EMA: eläinlääkevalmisteiden tietokanta (Union Product Database, UPD) (in English)

EMA: Union Product Database (UPD), Access Policy (pdf, in English)

Veterinary medicines – kaikille avoin verkkosivusto eläinlääkkeistä 
 

Lisätietoja antaa

  • Heidi Mustalammi, prosessipäällikkö, p. 029 522 3329
  • Paula Kajaste, myyntilupakoordinaattori, p. 029 522 3395
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike