Uutiset-näyttösivun murupolku

Fimea muistuttaa: Emerade-adrenaliinikynät palautettava apteekkiin

17.5.2023

Fimea tiedotti 11.5.2023 Emerade-adrenaliinikynien poisvedosta. Tiedotteessa kerrottiin, että valmisteen kaikki vahvuudet ja erät vedetään pois käytöstä varotoimenpiteenä. Poisveto ei kuitenkaan koske 150 mikrogramman eriä. 150 ug kyniä ei kuitenkaan vuoden 2019 jälkeen ole Suomessa ollut jakelussa ja ne ovat joka tapauksessa jo vanhentuneita.

Poisveto koskee 300 tai 500 mikrogramman Emerade-adrenaliinikyniä, jotka myyntiluvan haltija Pharma Swiss Česká republika s.r.o vetää varotoimenpiteenä pois käytöstä. Adrenaliinikynien testeissä on havaittu tapauksia, joissa kynä ei ole toiminut asianmukaisella tavalla. Annosta ei tule lainkaan tai annos tulee ennenaikaisesti.

Jos lääkkeen käyttäjällä on hallussaan Emerade 300 tai 500 mikrogramman adrenaliinikynä, se on palautettava apteekkiin. Kyseessä ei ole vaihtokelpoinen valmiste. Korvaavan valmisteen saaminen edellyttää, että potilaalla on korvaavalle valmisteelle kirjoitettu lääkemääräys hoitavalta lääkäriltä. Potilaan on hankittava uusi adrenaliinikynä, ennen kuin Emerade-kynä palautetaan apteekkiin.

Jos olet Emerade-adrenaliinikynän käyttäjä:

  • Ota yhteyttä hoitavaan lääkäriin saadaksesi lääkemääräyksen korvaavalle valmisteelle.
  • Varmista ennen palauttamista, että sinulla on korvaava valmiste käytössäsi.
  • Palauta Emerade-kynä apteekkiin.

Lisätietoja antaa

  • Eeva Leinonen, yksikön päällikkö, p. 029 522 3220
  • Sähköpostiosoite on muotoa [email protected].

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike