Uutiset-näyttösivun murupolku

Fimean, Hilan ja Kelan roolit lääkeasioissa

26.5.2023

Fimea on julkaissut potilasneuvottelukunnan tapaamisessa 22.3. nauhoitetun tallenteen, jossa Fimean, Hilan ja Kelan edustajat avaavat eri viranomaisten rooleja lääkeasioissa. Tallenteessa esiintyvät yliproviisori Juha Sinnemäki Fimeasta, johtaja Lauri Pelkonen Lääkkeiden hintalautakunnasta ja ylilääkäri Helena Kastarinen Kelasta. Tallenne on katsottavissa Fimean Youtube-kanavalla.

Fimean, Hilan ja Kelan roolit lääkeasioissa nousi potilasneuvottelukunnan tapaamisen toiseksi teemaksi potilasjärjestöjäsenten toiveesta. Neuvottelukunnan tapaamisissa on esitelty säännöllisesti Fimean tehtäviä ja vastuita lääkeasioissa, mutta yhteiset keskustelut ovat sivunneet paljon myös Hilan ja Kelan rooleja. Yhteiselle eri virastojen asiantuntijoiden puheenvuoroille oli tilaus, johon päätettiin vastata virastojen välisellä yhteistyöllä. Esityksiä pääsi seuraamaan myös näiden virastojen aiheesta kiinnostuneet työntekijät.

Asiantuntijoiden napakat esitykset saivat hyvää palautetta. Kuulijat kiittelivät mielenkiintoisista ja tärkeistä puheenvuoroista, joista sai uutta tietoa. Teemaa pidettiin oikein hyvänä avauksena, jolle toivottiin jatkoa saman asiantuntijakolmikon kanssa.
 

Linkki tallenteeseen


Lue lisää:

Lääkevaihdon laajeneminen ja viranomaisten roolit lääkeasioissa keskustelutti Fimean potilasneuvottelukunnan tapaamisessa, Sic! verkkoartikkeli 27.3.2023

Lisätietoja antaa

  • Päivi Kiviranta, kehittämisasiantuntija, puh. 029 522 9163
  • Elsi Similä, projektipäällikkö, p. 029 522 3607
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike