Uutiset-näyttösivun murupolku

Lääkeinformaatiofoorumissa 3.11.2022 huomio työikäisten lääkehoitoon

2.6.2022

Kansallinen Lääkeinformaatioverkosto järjestää lääkeinformaatiofoorumin aiheella ”Toimiva lääkehoito työikäisten arjessa – sitoutumisen haasteina vuorovaikutus ja hoitoväsymys” torstaina 3.11.2022 klo 9.00–11.30. Tilaisuus järjestetään kaikille avoimena suorana webinaarina. Merkitse ajankohta jo kalenteriisi.

Lääkeinformaatiofoorumin tavoitteena on tuoda esiin ja keskustella yhdessä, millaisia vuorovaikutuksen haasteita ammattilaiset kokevat lääkehoidon viestinnässä, mitä tekijöitä voi olla lääkkeen käyttäjän hoitoon sitoutumattomuuden taustalla ja millaisin keinoin potilasturvallisuutta voitaisiin parantaa yhteistyössä.

Yksi tilaisuuden puhujista on Itä-Suomen yliopiston Terveystieteen tiedekunnan yliopisto-opettaja ja tohtorikoulutettava Tiina Syyrilä. Hän avaa puheenvuorossaan vuorovaikutuksen haasteita ja riskikohtia lääkehoidossa ammattilaisten välillä sekä potilaan, läheisten ja ammattilaisten välillä. Lääkeinformaatiofoorumissa kuullaan myös lääkkeiden käyttäjien kokemuksia hoitoväsymyksestä ja sen taustoista ja miten ammattilaiset voivat parantaa lääkehoitoon sitoutumista lääkkeen käyttäjän olosuhteet huomioiden.

Tilaisuuden kohderyhmänä ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, mutta myös lääkkeiden käyttäjien, potilaiden ja median edustajien toivotaan osallistuvan tilaisuuteen ja sen keskusteluihin. Tilaisuuden ohjelma julkaistaan Fimean verkkosivuilla alkusyksystä.  

Lisätietoja antaa

  • Päivi Kiviranta, kehittämisasiantuntija, p. 029 522 3522
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike