Uutiset-näyttösivun murupolku

Saatavuushäiriö koskien amantadiinivalmistetta

4.2.2022

Amantadin-Ratiopharm 100 mg tablettivalmistetta käytetään erityisluvalla koiran ja kissan vaikean kivun yhdistelmähoidossa. Valmisteen maahantuoja on ilmoittanut, että valmisteeseen kohdistuu saatavuushäiriö maaliskuun puoleenväliin asti.

Vaikuttavan aineen ominaisuuksien vuoksi valmisteelle on myönnetty tähän saakka yksittäisiä, pääasiassa potilaskohtaisia erityislupia. Fimea on kuitenkin päättänyt myöntää saatavuushäiriön ajaksi määräaikaisen erityisluvan korvaavalle valmisteelle. Korvaava, täysin vastaava valmiste on Amantadin Stada 100 mg tabletit, jonka maahantuoja on Tamro Oyj.

Koska saatavuushäiriö ja vaikea saatavuustilanne koskee myös ihmisten lääkintää, pyydämme, että eläinlääkärit huomioivat tämän lääketilauksissa ja lääkemääräyksissä. Eläinlääkärillä on mahdollisuus määrätä apteekin toimittamaan kerrallaan esimerkiksi vain kuukauden tarvetta vastaava valmistemäärä.

Saatavuushäiriön päättyessä erityislupamenettelyssä palataan tavanomaiseen erityisluvan hakemusmenettelyyn (klinikkakohtainen tai potilaskohtainen erityislupa).

Lisätietoja antaa

  • Tita-Maria Muhonen, eläinlääkäri, p. 029 522 3394
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike