Uutiset-näyttösivun murupolku

Uusi lääkehaku julkaistu

7.1.2020

Fimean uusi lääkehaku on julkaistu verkkosivuillamme. Uusi lääkehaku yhdistää ennen erilliset hakupalvelut samaan käyttöliittymään. Tämän ansiosta esimerkiksi lääkkeiden sopivuus iäkkäille (Lääke75+ -tietokanta) selviää osana kaikkia hakutuloksia.

Uutena toiminnallisuutena myös saatavuushäiriötiedot löytyvät nyt lääkkeitä hakiessa. Tämän lisäksi saatavuushäiriöille on luotu oma hakukone, joka helpottaa saatavuustilanteen tarkistamista.

Lääkehaku palvelee sekä kansalaisia että lääkealan ammattilaisia. Kansalaiset saavat hausta helposti esimerkiksi lääkkeen pakkausselosteen, jos pakkauksen mukana tullut paperi on päässyt katoamaan. Ammattilaisille on tarjolla teknisempää tietoa esimerkiksi lääkkeiden luokittelusta ja myyntilupastatuksista. Hakupalveluiden käyttö on ilmaista ja avointa kaikille. Uudet palvelut tukevat entistä paremmin myös mobiilikäyttöä.

Hakujen kehittämistä ja parantamista jatketaan samalla kun Fimean muut tietotekniikkahankkeet edistyvät. Palautetta ja parannusehdotuksia voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Lue lisää:

Uusittu lääkehaku

Saatavuushäiriöiden hakusivu

Lisätietoja antaa

  • Tuukka Tenhunen, verkkopalveluasiantuntija, p. 029 522 3117
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike