Uutiset-näyttösivun murupolku

Isosta-Britanniasta ei voi sopimuksettoman Brexitin jälkeen hankkia lääkkeitä postitse

15.12.2020

Huom. Katso uutinen 29.12.2020

Ison-Britannian sopimukseton ero EU:sta vaikuttaisi sekä lääkkeiden tilaamiseen että lääkkeiden henkilökohtaiseen maahantuontiin.

Isosta-Britanniasta ei saa 31.12.2020 jälkeen enää vastaanottaa lääkkeitä postitse, ellei mahdollinen kauppasopimus asiaan jollain tavoin vaikuta. Siirtymäajan päättyessä vuodenvaihteessa lääkkeiden tuontia Isosta-Britanniasta koskisivat Euroopan talousalueen ulkopuolisia maita koskevat tuontirajoitukset.

Euroopan talousalueen ulkopuolelta lähetettyjen lääkkeiden vastaanottaminen on kielletty. Muualta Euroopan talousalueelta saat tilata ja vastaanottaa lääkkeitä henkilökohtaiseen käyttöön tietyin edellytyksin. Ota selvää rajoituksista ennen kuin tilaat lääkkeitä ja varmista, että asioit ainoastaan laillisen verkkoapteekin kanssa.

Myös Isosta-Britanniasta mukana tuotujen lääkkeiden sallittu määrä pienenee, ellei kauppasopimus asiaan jollain tavoin vaikuta. Lääkkeitä saisi Isosta-Britanniasta vuoden 2021 alusta alkaen tuoda mukanaan vain kolmen kuukauden annoksen. EU:n alueelta lääkkeitä saa tuoda itselleen vuoden tarpeisiin. Huumausaineiksi luokitelluille lääkkeille on erilliset rajoitukset.

Lisätietoja antaa

  • Sami Paaskoski, yliproviisori, p. 029 522 3237
  • Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike