Uutiset-näyttösivun murupolku

Isosta-Britanniasta ei voi hankkia lääkkeitä postitse 1.1.2021 alkaen

29.12.2020

Lääkkeiden henkilökohtaista tuontia koskevat rajoitukset muuttuvat Ison-Britannian osalta 1.1.2021 alkaen. EU-eroon liittyvän siirtymäajan päättyessä vuodenvaihteessa Isoa-Britanniaa koskevat Euroopan talousalueen ulkopuolisia maita koskevat tuontirajoitukset. Sen sijaan Pohjois-Irlantiin sovelletaan edelleen samoja rajoituksia kuin Euroopan talousalueeseen kuuluviin maihin.

Isosta-Britanniasta ei saa enää 1.1.2021 alkaen vastaanottaa lääkkeitä postitse. Jos lähetyksen kuljetus Isosta-Britanniasta on alkanut viimeistään 31.12.2020, on vastaanottaminen lähetyksen saapuessa Suomeen vuoden 2021 puolella vielä mahdollista. Jos vuonna 2020 tilatun lähetyksen kuljetus alkaa vuoden 2021 puolella, ei vastaanottaminen ole sallittua.

Muualta Euroopan talousalueelta saat tilata ja vastaanottaa lääkkeitä henkilökohtaiseen käyttöön tietyin edellytyksin. Ota selvää rajoituksista ennen kuin tilaat lääkkeitä ja varmista, että asioit ainoastaan laillisen verkkoapteekin kanssa.

Myös Isosta-Britanniasta mukana tuotujen lääkkeiden sallittu määrä pienenee. Lääkkeitä saa Isosta-Britanniasta vuoden 2021 alusta alkaen tuoda mukanaan vain kolmen kuukauden annoksen. Huumausaineiksi luokitelluille lääkkeille on erilliset rajoitukset.

Lue lisää lääkkeiden tuontirajoituksista

 

Lisätietoja antaa

  • Sami Paaskoski, yliproviisori, p. 029 522 3237
  • Sähköpostiosoite on muotoa [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike