Uutiset-näyttösivun murupolku

Kansallinen riskilääkeluokitus on nyt osa Fimean Lääkehakua

11.6.2024

Kansallinen riskilääkeluokitus on Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ylläpitämä lääkitysturvallisuutta tukeva tietotuote. Riskilääkeluokitus auttaa terveydenhuollon ammattilaisia tunnistamaan keskeisiä suuren riskin lääkkeitä, niihin liittyviä riskejä sekä varmistamaan suuren riskin lääkkeiden asianmukaisen käytön. Luokitus sisältää kuvaukset lääkkeiden vakavista seurauksista sekä lääkkeeseen ja lääkehoitoprosessiin liittyviä riskikohtia.  

Riskilääkeluokitus on nyt osa Fimean lääkehakua, joka on ilmainen hakupalvelu sisältäen tiedot kaikista myyntiluvallisista lääkevalmisteista. Lääkehausta löytyy esimerkiksi lääkevalmisteiden pakkausselosteet, tieto mahdollisista saatavuushäiriöistä sekä tieto lääkkeen sopivuudesta iäkkäille.

Kansallinen riskilääkeluokituksen tietosisältö on saatavilla myös kootusti Excel-tiedostona Fimean verkkosivuilta, josta se on myös ladattavissa avoimena datana integroitavaksi eri sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiin. Riskilääkeluokitus on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Lue lisää 

Fimean lääkehaku 

Kansallinen riskilääkeluokitus

Lääke75+ ja Riskilääkeluokitus auttavat välttämään lääkehoidon riskejä

Lisätietoja antaa

  • Elsi Similä, projektipäällikkö, p. 029 522 3607
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike