Uutiset-näyttösivun murupolku

Tervetuloa Lääkehoidon päivän kansalaistapahtumaan 12.3.2020!

29.1.2020

Tilaisuus järjestetään kello 9–12 Helsingin kaupungintalolla (Pohjoisesplanadi 11–13) ja se on suunnattu kaikille lääkkeiden käyttäjille ja potilaille. Etukäteen ilmoittautumista ei tarvita ja paikalle voi poiketa mihin kellonaikaan vain.

Tilaisuuden alussa on lyhyitä puheenvuoroja, minkä jälkeen osallistujat pääsevät kiertämään erilaisilla toimintapisteillä. Toimintapisteillä pääsee muun muassa tutustumaan erilaisiin luotettaviin lääketiedon lähteisiin ja laatimaan lääkityksestä ajantasaisen lääkityslistan. Niillä voit myös keskustella terveydenhuollon ammattilaisten kanssa lääkehoitosi kokonaisuudesta ja kysyä lääkkeistäsi niin lääkäreiltä kuin farmasian ammattilaisiltakin.

Tilaisuudessa julkaistaan Hyvän lääkehoidon LOTTA-tarkistuslista ja jaetaan selkokielellä kirjoitettua opasta turvallisen lääkehoidon toteuttamiseen.

Tavoitteena on:

  • herättää pohtimaan oman lääkehoidon onnistumista
  • tiedottaa erilaisista lääkkeiden käyttöä tukevista työkaluista
  • ohjata luotettaviin lääketiedon lähteisiin

Tilaisuuden järjestävät yhdessä Fimean kanssa Helsingin yliopiston farmasian tiedekunta, Kansallinen lääkeinformaatioverkosto, Lääkeinformaatiota lääkkeiden käyttäjille -työryhmä, Kela, Kanta-palvelut, Kilpirauhasliitto ry, Lääketietokeskus, Pro dosis Oy, Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry, Suomen Apteekkariliitto, Syöpäjärjestöt, HYKS kipuklinikka, Terveyskylä, HUS ja Yliopiston Apteekki.

Lääkehoidon päivä toteutetaan nyt kahdeksannen kerran

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä, joka toteutetaan paikallisesti eri puolilla Suomea. Tavoitteena on lisätä keskustelua lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten välillä. Tänä vuonna Lääkehoidon päivä järjestetään 12.3.2020 teemalla ”Lääkehoito hallussa?”

Tapahtumia on perinteisesti järjestetty esimerkiksi apteekeissa ja terveysasemilla sekä myös kauppakeskuksissa ja oppilaitoksissa. Oman paikkakuntasi tilaisuuksia voit etsiä Lääkehoidon päivän verkkosivujen tapahtumakalenterista.

Lue lisää:

Lääkehoidon päivän kansalaistapahtuman ohjelma (pdf)

Lääkehoidon päivän verkkosivut
 

Lisätietoja antaa

  • Katri Hämeen-Anttila, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513
  • Päivi Kiviranta, kehittämissuunnittelija, p. 029 522 3522
  • Sähköpostit ovat muotoa [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike