Uutiset-näyttösivun murupolku

Asiakkaiden odotukset apteekkitoiminnalle ja lääkkeiden hintakilpailu aiheina hankkeen loppuseminaarissa 5.5.2021

9.4.2021

Kelan, Fimean, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Helsingin yliopiston yhteisen tutkimuskonsortion VN TEAS -hanke on edennyt loppuraportin julkaisemiseen ja tulosten esittelyyn.

Hankkeen loppuseminaari järjestetään virtuaalisesti keskiviikkona 5.5.2021 klo 10–12 Skype-Areenassa. Tavoitteena on esitellä lääkkeiden hintakilpailua ja apteekkipalveluja käsittelevän hankkeen tuoreita tuloksia sekä herättää yhteiskunnallista keskustelua lääkkeiden hinnoista ja apteekkipalveluista. Tilaisuudessa julkaistaan hankkeen loppuraportti.

Seminaari on tarkoitettu sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehille, poliittisille päätöksentekijöille, sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijoille, lääkealan viranomaisille ja apteekkialan toimijoille ja se edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Katso tapahtuman ohjelma täältä (kela.fi). Ilmoittaudu verkkoseminaariin viimeistään 4.5.2021: Ilmoittautuminen (lyyti.fi) (Kela)


VN TEAS -hanke on lääkeasioiden tiekartan mukaista kehittämistä

Hankkeen päätavoitteena oli tarkastella lääkkeiden hintakilpailun aktivointia ja lääkkeiden käyttäjien odotuksia apteekkitoiminnalle. Kelan johtamassa osahankkeessa tarkasteltiin patenttisuojan menettäneiden lääkevalmisteiden hintakilpailun, lääkemarkkinoiden keskittyneisyyden ja kalliiden lääkkeiden jakelujärjestelmän kehittämistarpeita. Fimean johtamassa osahankkeessa tarkasteltiin apteekkien tehtävien ja toiminnan kehittämistarpeita lääkkeiden käyttäjien näkökulmasta.

Valtioneuvoston kanslia myönsi selvitys- ja tutkimustoiminnan määrärahaa Kelan, Helsingin yliopiston, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) muodostamalle konsortiolle toukokuussa 2020. Hanke päättyy loppuraportin julkaisemiseen Valtioneuvoston julkaisusarjassa.

Lue lisää

Fimean verkkouutinen 25.6.2020: Asiakkaiden odotuksia apteekkipalveluille ja lääkkeiden hintakilpailun lisäämistä selvitetään  

Lisätietoja antaa

  • Katri Hämeen-Anttila, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513
  • Maarit Dimitrow, tutkija, p. 029 522 3505
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike