Uutiset-näyttösivun murupolku

Velvoitevarastoinnin alitusluvan hakemuslomake ja varastointivelvoitteen ilmoituslomake ovat uudistuneet

20.5.2024

Fimea on uudistanut velvoitevarastoinnin alitusluvan hakemuslomakkeen. Uudistetulla lomakkeella pyritään vähentämään lisäselvitysten tarvetta sekä nopeuttamaan hakemuskäsittelyä. Jatkossa alituslupahakemuksessa ei ole tarpeen toimittaa velvoitteen määräytymisen aikaisia myyntitietoja. Lomaketta ei tarvitse allekirjoittaa silloin, kun lomake lähetetään yrityksen tunnetusta sähköpostiosoitteesta.

Velvoitevarastoinnin ilmoituslomaketta on myös päivitetty. Suosittelemme käyttämään varastointivelvoitteen ilmoittamiseen Fimean verkkosivuilta löytyvää Excel-lomaketta tai muuta vastaavat tiedot sisältävää Excel-tiedostoa. Pyydämme kiinnittämään huomiota, että velvoitevarastointi-ilmoituksen myyntitiedot tai kulutustiedot ja kokonaisvelvoitemäärät ilmoitetaan lomakkeen mukaisesti. Jatkossa velvoitevarastoinnin ilmoitusta ei tarvitse allekirjoittaa ja ilmoitus pyydetään toimittamaan Fimeaan Excel-muodossa.

Huolellisesti täytetty velvoitevarastoinnin ilmoitus ja alituslupahakemus vähentävät lisäselvitystarvetta ja nopeuttavat asioiden käsittelyä Fimeassa.


Tutustu uudistettuihin lomakkeisiin:


Lomake: varastointivelvoitteen ilmoittaminen (xls) 
Lomake: varastointivelvoitteen alitus (PDF) 
 

Lisätietoja antaa

  • Lääketehtaat, maahantuojat ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: Päivi Luhtanen, ylitarkastaja, 029 522 3263
  • Terveydenhuollon toimintayksiköt: Eija Ahlholm, yliproviisori, 029 522 3240
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike