Uutiset-näyttösivun murupolku

EMA tarkensi ohjeitaan Pfizer-BioNTechin koronarokotteen annosvälistä

29.1.2021

Euroopan lääkeviraston (EMA) lääkevalmistekomitea (CHMP) on päivittänyt Pfizerin ja BioNTechin COVID-19-rokotteen (Comirnaty) tuotetietoja tarkentaakseen ohjetta ensimmäisen ja toisen annoksen välisestä ajasta. Toisen annoksen antamista suositellaan 3 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen.

Kliinisissä tutkimuksissa, joiden pohjalta rokotteen teho on laskettu, yli yhdeksänkymmentä prosenttia osallistujista sai toisen annoksen 19-23 päivää ensimmäisen annoksen jälkeen. Tällä hetkellä ei ole tutkimustietoa rokotteen tehosta, jos sitä annetaan muulloin kuin kliinisessä tutkimuksessa käytettyjen aikarajojen mukaisesti.

Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, että Comirnatyn toinen rokoteannos annetaan 21-28 vuorokauden kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Maailman terveysjärjestö WHO:n suosituksen mukaan toisen annoksen voi antaa jopa 42 vuorokauden viiveellä ensimmäisestä annoksesta siinä tapauksessa, että maassa on vaikea covid-19 -epidemia tai rokoteannoksia on saatavilla hyvin vähän. Tämä on myös THL:n suositus.

Uudet ohjeet on päivitetty valmisteyhteenvetoon ja pakkausselosteeseen.

Comirnaty valmisteyhteenveto ja pakkausseloste 

Lue lisää:

EMA:n tiedote 28.1.2021: Clarification of Comirnaty dosage interval 

Lisätietoja antavat:

Lääkevalmisteen tuotetiedot:
jaostopäällikkö, ylilääkäri Kari Punnonen, Fimea
p. 029 522 3440, [email protected]

Rokottaminen:
ylilääkäri Hanna Nohynek, THL
p. 029 524 8246, [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike