Uutiset-näyttösivun murupolku

Questran 4 g jauhe -valmisteessa saatavuushäiriö – määräaikainen erityislupa myönnetty korvaaville valmisteille

31.12.2021

Questran on kolestyramiinia sisältävä valmiste, jota käytetään hyperkolesterolemian, sappihapoista johtuvan ripulin ja seerumin kohonneesta sappihappopitoisuudesta johtuvan kutinan hoitoon.

Questran 4 g jauhe oraalisuspensiota varten -valmisteeseen kohdistuvan saatavuushäiriön vuoksi Fimea on myöntänyt määräaikaisen erityisluvan seuraaville lääkevalmisteille ajalle 30.12.2021–30.4.2022:

  • Colestyramin-ratiopharm 4 g jauhe oraalisuspensiota varten, 50 x 4 g ja 100 x 4 g (lääketukkukauppa: Oriola Finland Oy ja Tamro Oyj)
  • Resincolestiramina 4 g jauhe oraalisuspensiota varten, 50 x 4 g (lääketukkukauppa: Tamro Oyj)

Suomessa myyntiluvattomia lääkevalmisteita, joilla on määräaikainen erityislupa voimassa, voidaan luovuttaa kulutukseen apteekista potilaalle pelkällä lääkemääräyksellä, eli erillistä erityislupahakemusta ei tarvitse toimittaa Fimeaan.

Määräaikaiset erityislupavalmisteet voidaan määrätä sähköisellä lääkemääräyksellä. Geneerinen lääkkeen määrääminen ei ole mahdollista Suomessa myyntiluvattomilla lääkevalmisteilla, lääkevaihto ei siis koske erityisluvan vaativia lääkevalmisteita.

Lisätietoja antaa

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike