Uutiset-näyttösivun murupolku

Koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksia koskeva verkkosivu on avattu

27.1.2021

Fimea on avannut koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksia koskevan verkkosivun 27.1.2021. Sivulle päivitetään useamman kerran viikossa haittavaikutusilmoitusten määrä ja vakavuus. Lisäksi keskiviikkoisin julkaistaan viikkoraportti yleisimmistä ilmoitetuista haitoista, niitä saaneista potilaista ja ilmoitusten tekijöistä.

Tyypillisimmin ilmoitettuja rokotuksiin liittyviä haittavaikutuksia ovat pistoskohdan reaktiot ja lievät yleisoireet, kuten kuume, väsymys, päänsärky ja lihaskipu. Terveydenhuollon ammattilaisia ja kuluttajia pyydetään ilmoittamaan Fimeaan erityisesti sellaisista haittavaikutuksista, jotka ovat

  • odottamattomia – eli niitä ei mainita rokotteiden tuotetiedoissa tai
  • vakavia – eli ne ovat johtaneet kuolemaan, hengenvaaraan, sairaalahoitoon tai sairaalahoidon pitkittymiseen, aiheuttaneet pysyvän vamman, merkittävän toimintakyvyn laskun tai synnynnäisen epämuodostuman.

Haittavaikutusilmoituksiin pyydetään kirjaamaan rokotteen tuotenimi ja mahdollisuuksien mukaan eränumero, joka on nähtävissä Omakanta-verkkopalvelussa.

Haittavaikutusilmoitukset tallennetaan tietokantoihin, joista etsitään signaaleja eli merkkejä sellaisista uusista ja harvinaisista haittavaikutuksista, jotka tulevat esiin vasta rokotettaessa suuria ihmisjoukkoja. Signaalien perusteella päivitetään rokotteiden tuotetietoja ja rokotusohjeita.

Lue lisää:

Fimean haittavaikutusrekisteri: Koronarokotteiden haittavaikutusilmoitukset

Haittavaikutusilmoituksen tekeminen

Lisätietoja antaa

  • Maija Kaukonen, ylilääkäri, p. 029 522 3308
  • Liisa Näveri, lääketurvallisuusyksikön päällikkö, p. 029 522 3340
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike