Uutiset-näyttösivun murupolku

Rivatril – valmisteilla saatavuushäiriö – määräaikainen erityislupa myönnetty korvaaville valmisteille

13.10.2022

Rivatril 0,5 mg ja 2 mg tabletteihin kohdistuvien saatavuushäiriöiden vuoksi Fimea on myöntänyt määräaikaisen erityisluvan seuraaville lääkevalmisteille 12.10.2022 – 28.2.2023:

• Clonazepam Tablets, USP 0,5 mg 100 tablettia (lääketukkukauppa: Oriola Finland Oy, Tamro Oyj)

• Clonazepam Tablets, USP 2 mg 100 tablettia (lääketukkukauppa: Oriola Finland Oy, Tamro Oyj)

Suomessa myyntiluvattomia lääkevalmisteita, joilla on määräaikainen erityislupa voimassa, voidaan luovuttaa kulutukseen apteekista potilaalle pelkällä lääkemääräyksellä eli erillistä erityislupahakemusta ei tarvitse toimittaa Fimeaan.

Määräaikaiset erityislupavalmisteet voidaan määrätä sähköisellä lääkemääräyksellä. Geneerinen lääkkeen määrääminen ei ole mahdollista Suomessa myyntiluvattomilla lääkevalmisteilla, lääkevaihto ei siis koske erityisluvan vaativia lääkevalmisteita.

Rivatril-valmisteen vaikuttava aine on klonatsepaami, ja valmistetta käytetään lisälääkkeenä vaikeahoitoisten epileptisten kohtaustyyppien hoitoon. Lääkärien harkinnan mukaan klonatsepaamia voidaan käyttää muissakin käyttöaiheissa. 

Jos Rivatril-lääkevalmistetta käyttävän lääkehoito uhkaa keskeytyä saatavuushäiriön johdosta, hänen kannattaa olla yhteydessä hoitavaan lääkäriinsä korvaavan muun hoidon varmistamiseksi.

Lue lisää:


Rivatril-valmisteilla saatavuushäiriö – korvaavia valmisteita selvitetään

Uutista päivitetty 18.10.2022: Lisätty maininta, että lääkehoidon mahdolliseen keskeytymiseen liittyvissä asioissa on oltava tarvittaessa yhteydessä hoitavaan lääkäriin.

Lisätietoja antaa

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike