Uutiset-näyttösivun murupolku

Rivatril-lääkevalmisteen saatavuushäiriössä korvaavat valmisteet ovat myös vähissä

25.11.2022

Myyntiluvallisen Rivatril-lääkevalmisteen saatavuuskatkos jatkuu edelleen. Lääkevalmisteen myyntiluvanhaltija on ilmoittanut katkoksen jatkuvan sekä 0,5 mg:n että 2 mg:n valmisteella 27.1.2023 saakka.

Fimea on myöntänyt korvaaville klonatsepaamia sisältäville lääkevalmisteille erityis- ja poikkeuslupia, mutta myös niiden saatavuudessa on tällä hetkellä haasteita. Valmisteilla on ollut saatavuushäiriöitä myös muissa maissa ja siksi samaa lääkeainetta sisältäviä lääkevalmisteita on ollut saatavilla huomattavasti niiden kysyntää vähemmän.

Fimean lääkejakelijoilta saaman ja heidän toimittajiltaan saamansa arvion mukaan lisää korvaavia valmisteita olisi saatavilla Suomeen aikaisintaan viikolla 49.

Fimeaan on tullut yksittäisiä tiedusteluja erityisluvallisten lääkevalmisteiden saatavuudesta. Myyntiluvallisten lääkevalmisteiden myyntiluvanhaltijat ovat lääkelainsäädännön perusteella velvoitettuja ilmoittamaan saatavuuskatkoksista Fimealle. Erityisluvallisissa lääkevalmisteissa vastaavaa velvoitetta ei ole. Tarkimmat tiedot paikkakuntakohtaisesta lääkkeiden saatavuudesta saa parhaiten lähiapteekista, joka voi tiedustella tulevaa saatavuutta tarvittaessa lääkkeitä jakelevilta lääketukkukaupoilta.

Suosittelemme tarvittaessa korvaavan hoidon varmistamiseksi olemaan yhteydessä hoitavaan lääkäriin, jos lääkitys uhkaa keskeytyä saatavuuskatkoksen vuoksi, eikä vastaavaa lääkeainetta sisältäviä muita valmisteita, joille on resepti, ole saatavilla.

Lue lisää:

Fimean verkkouutinen 13.10.2022: Rivatril-valmisteilla saatavuushäiriö – määräaikainen erityislupa myönnetty korvaaville valmisteille

Lisätietoja antaa

  • Johanna Linnolahti, jaostopäällikkö, yliproviisori, p. 029 522 3231
  • Timo Mauriala, yksikön päällikkö, p. 029 522 3214
  • Riikka Näätsaari, kehitysasiantuntija, jaostopäällikkö, p. 029 522 3479
  • Lääketieteelliset kysymykset: Antero Kallio, ylilääkäri, p. 029 522 3446
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike