Uutiset-näyttösivun murupolku

Valtakunnallista Varautumispäivää vietetään 7.2.2024 – tarkista myös lääkekaappisi

7.2.2024

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea muistuttaa, että 72 tunnin kotivaraan kuuluu myös kotona olevan lääkekaapin asianmukaisuus.

Lääkkeiden käyttäjien tulisi myös muistaa uusia reseptinsä ajoissa ja varmistaa, että heillä on kotonaan muutaman päivän käyttöä vastaava määrä tarvitsemiaan lääkkeitä. Välttämättömien lääkkeiden lisäksi kotivaraan olisi hyvä sisältyä myös ensiaputarvikkeita. Lääkekaappi kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja poistaa sieltä vanhentuneet tai käyttämättä jääneet lääkkeet.

On myös hyvä huolehtia siitä, että käytössä oleviin, kriittisiin, virtaa vaativiin lääkinnällisiin laitteisiin on varavirtalähde ja että kotoa löytyy paristoja tarvittaviin terveydenseurannan laitteisiin, kuten verenpainemittariin.

Valtakunnallinen Varautumispäivä muistuttaa varautumisen merkityksestä ja kannustaa jokaista tekemään konkreettisia tekoja oman varautumisensa eteen. Varautumispäivää vietetään 7.2., koska viranomaisten ja järjestöjen yhteinen suositus on, että jokaisen kotitalouden tulisi olla varautunut vähintään 72 tunnin ajaksi. Varautumispäivän järjestää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö yhteistyössä Kuntaliiton ja Huoltovarmuuskeskuksen kanssa. Lisätietoa: Varautumispäivä tulee jälleen! (72tuntia.fi:n verkkouutinen 5.2.2024)

Lue lisää:

Miten lääkkeet säilytetään?

Miten lääkkeet hävitetään?

Viranomaisten varautumisohjeet

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike