Uutiset-näyttösivun murupolku

Euroopan farmakopean 10. painoksen kahdeksas täydennysosa on voimassa

1.7.2022

Euroopan farmakopean 10. painoksen kahdeksas täydennysosa (Supplement 10.8) on voimassa 1.7.2022 alkaen.

Täydennysosa 10.8 sisältää:

  • 3 uutta monografiaa:
    • Kasvirohdos- ja kasvirohdostuotemonografiat: Chinese motherwort (2785), Purple coneflower herb expressed juice, stabilised with ethanol (2282) ja Purple coneflower herb expressed juice, stabilised without ethanol (2894)
  • 68 päivitettyä tai korjattua monografiaa/yleiskappaletta/yleistekstiä.

Lisäksi 1 monografian nimi on muuttunut.

Täydennysosan 10.8 myötä Euroopan farmakopeasta poistuu:

  • 3 monografiaa: Technetium (99mTc) colloidal sulfur injection (0131), Aminoglutethimide (1291) ja Cod-liver oil (type B) (1193)

Lisäksi 1 monografian voimassaolo keskeytetään.

Euroopan farmakopean 10. painoksen kahdeksannen täydennysosan sisällysluettelo ja kommentit päivitetyistä ja korjatuista teksteistä löytyvät Pharmeuropa Online -palvelusta.

Kansallinen farmakopea-aineisto

Kansallisen farmakopea-aineiston luettelo voimassa olevista monografioista sekä luettelo lääkemuotomonografioista on päivitetty Euroopan farmakopean 10. painoksen kahdeksannen täydennysosan edellyttämin lisäyksin ja muutoksin. Monografialuetteloon 1.7.2022 lisätyt uudet ja korjatut/muutetut monografianimet (kieliversioineen) ovat nähtävissä myös oheisesta pdf-tiedostosta.

Lue lisää:

EDQM News: Outcome of the 170th Session of the European Pharmacopoeia Commission

INN-nimiluettelo päivitetty 22.6.2022

Luettelo WHO:n suosittelemista lääkeaineiden yleisnimistä (INN) on päivitetty Fimean verkkosivuille 22.6.2022. Lista sisältää lääkeaineiden yleisnimet englanniksi, latinaksi ja suomeksi. Lisätyt uudet nimet (kieliversioineen) ovat nähtävissä myös oheisesta pdf-tiedostosta.

Uudet lääkeaineiden yleisnimet (INN-nimet) 22.6.2022 (pdf)

Päivitetyt rokotemonografianimet

Fimea on tarkistanut Euroopan farmakopean rokotemonografioiden suomenkieliset nimet. Lähes kaikkien rokotemonografianimien suomenkielistä kirjoitusasua on korjattu. Kansallisen farmakopea-aineiston luettelo voimassa olevista monografioista on päivitetty. Korjatut rokotemonografianimet ovat nähtävissä myös oheisesta pdf-tiedostosta.

Rokotemonografianimien tarkistaminen ja korjaaminen nähtiin tarpeelliseksi, koska nimistöön oli vuosien mittaan muodostunut epäjohdonmukaisuuksia. Uudet, tarkistetut käännökset noudattelevat pääsääntöisesti englanninkielistä rokotemonografianimeä suomen kielen ominaispiirteet huomioiden. Joitakin poikkeuksia pääsääntöön on: esimerkiksi eläinrokotteiden nimissä on säilytetty Suomessa vakiintuneessa käytössä olevat tautilyhenteet.

Korjatut suomenkieliset rokotemonografianimet 1.7.2022 (PDF)

Euroopan farmakopean tilaukset:

EDQM Publications

Lisätietoja antaa

  • Piia Salo, jaostopäällikkö, p. 029 522 3433
  • Marjo-Riitta Helle, yksikön päällikkö, p. 029 522 3320
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Uutiset-näyttösivun linkit

Tulosta-painike