Säker Post

Säker Post

Funktionen mottagningskvittens för säker post fungerar tyvärr inte. Problemet undersöks och förhoppningvis kan det fixas så snabbt som möjligt.

Nedan har de vanligaste frågorna kring säker post samlats. Du får fram närmare anvisningar genom att trycka på ikonen med frågetecken i övre högra hörnet i tjänsten säker post.

Registrering

För att kunna skicka meddelanden ska du först registrera dig. Skriv in din e-postadress i fältet ”From”/Lähettäjä” och tryck på knappen ”Continue/Jatka”. Registrera din e-postadress via knappen ”Register/Rekisteröidy”. Du kan avsluta din session utan att registrera dig via knappen ”Exit/Lopeta”.

Länken till bekräftelsemeddelandet

Efter att du registrerat dig får du ett bekräftelsemeddelande på din registrerade e-postadress med en länk till Fimeas portal för sändning av säker post. Länken finns nederst i bekräftelsemeddelandet och inleds med https.

Anvisningar för sändning

Du får fram närmare anvisningar om sändning genom att trycka på ikonen med frågetecken i övre högra hörnet i tjänsten säker post. Anvisningarna ändras allt efter vilket steg i sändningen av säker post du befinner dig på.

Lyckades sändningen eller inte?

Den maximala storleken på ett meddelande med bilagor som kan sändas i tjänsten säker post är 50 MB. Om meddelandet överstiger 50 MB meddelar tjänsten att sändningen misslyckats. I detta fall kan du dela upp det material du vill skicka i flera separata meddelanden och namnge meddelandena så att det tydligt framgår att de hör ihop.

Fimeas tjänst för säker post