Säker Post

Säker Post

Nedan har de vanligaste frågorna kring säker post samlats. Du får fram närmare anvisningar genom att trycka på ikonen med frågetecken i övre högra hörnet i tjänsten säker post.

Registrering

För att kunna skicka meddelanden ska du först registrera dig. Skriv in din e-postadress i fältet ”From”/Lähettäjä” och tryck på knappen ”Continue/Jatka”. Registrera din e-postadress via knappen ”Register/Rekisteröidy”. Du kan avsluta din session utan att registrera dig via knappen ”Exit/Lopeta”.

Länken till bekräftelsemeddelandet

Efter att du registrerat dig får du ett bekräftelsemeddelande på din registrerade e-postadress med en länk till Fimeas portal för sändning av säker post. Länken finns nederst i bekräftelsemeddelandet och inleds med https.

Anvisningar för sändning

Du får fram närmare anvisningar om sändning genom att trycka på ikonen med frågetecken i övre högra hörnet i tjänsten säker post. Anvisningarna ändras allt efter vilket steg i sändningen av säker post du befinner dig på.

Lyckades sändningen eller inte?

Den maximala storleken på ett meddelande med bilagor som kan sändas i tjänsten säker post är 50 MB. Om meddelandet överstiger 50 MB meddelar tjänsten att sändningen misslyckats. I detta fall kan du dela upp det material du vill skicka i flera separata meddelanden och namnge meddelandena så att det tydligt framgår att de hör ihop.

Fimeas tjänst för säker post